Home Nieuws Hospice Ede ontvangt bronzen sculptuur

Hospice Ede ontvangt bronzen sculptuur

19 dec 2014

Mevrouw Haffmans, echtgenote van de onlangs overleden beeldend kunstenaar Joop Haffmans, overhandigde 17 december jl. een door haar man gemaakt bronzen sculptuur, aan het team van Hospice Ede, De Olijftak.

Dit als dank voor de wijze waarop haar man heel veel zorg en vriendelijkheid heeft ontvangen in het hospice. “Het was voor ons bijzonder dat hij hier was: huiselijk, warm, aandacht. Niet zo maar een patiënt maar dé patiënt. De sculptuur heeft hij in de jaren zeventig gemaakt en drukt ontferming uit; die heb ik hier ervaren in de zorg voor mijn man, Joop”, aldus mevrouw Haffmans. Zoon Hans vulde zijn moeder aan: “De verzorging van Hospice Ede, is van ongelooflijke betekenis geweest voor ons. Misschien is dit een mooi symbool; die paar minuten, uren dagen dat mensen hier doorbrengen, is van ongelooflijke betekenis. Jullie maken hét verschil. Dat is misschien voor jullie een opsteker. Als je het beeld ziet denk er dan aan: het is niet voor niets”.

Tijdens een informele bijeenkomst heeft mevrouw Haffmans met een zoon en dochter, het beeld onthuld in bijzijn van enkele familieleden, kennissen, huisarts Hartvelt, vrijwilligers, medewerkers en zelfs een gast van Hospice Ede, De Olijftak.